Vointa managerului general de a lansa o politica in domeniul calitatii/mediului/sanatatii si securitatii in munca/sigurantei alimentului la care adera principalii sai colaboratori.
Adoptarea deciziilor necesare.
Informarea tuturor salariatilor.
Instruirea conducerii si angajatilor.
Motorul:
Numirea unei Comisii pentru Calitate si alegerea unui reprezentant al managementului.
Definirea rolurilor si a responsabilitatilor Comisiei pentru Calitate, precum si ale reprezentantului de management.
Confirmarea obiectivelor organizatiei in domeniul calitatii/mediului/sanatatii si securitattii in munca/sigurantei alimentului.
Contorul (accidente, incidente, defecte, reclamatii):
Colectarea datelor.
Masuri si incercari.
Monitorizarea si masurarea proceselor.
Diagnosticul calitatii.
Evaluarea in limbaj tehnic a ecarturilor existente (fata de un referential) in toate stadiile.
Identificarea proceselor.
Definirea responsabilitatii proprietarului de process.
Decizie.
Stabilirea obiectivelor si tintelor procesului.
Documentarea sistemului:
Elaborarea:
- Manualului Calitatii;
- Procedurilor de sistem;
- Planului calitatii, procedurilor, fiselor, instructiunilor, formularelor pentru inregistrari.
Aplicarea in practica:
Actiuni corective/preventive.
Formarea personalului.
Informare.
Difuzarea mijloacelor si metodelor.
Idei de imbunatatire.
Crearea echipelor de lucru pentru rezolvarea problemelor.
Audit intern.
Analiza efectuata de management.
Dezvoltarea:
Relatii.
Organizare.
Metoda.
Multiplicarea echipelor de lucru.
Implicarea progresiva a tuturor.
Inregistrarea informatiilor:
Analiza date.
Crearea si dezvoltarea Memoriei organizatiei.
Inregistrari.
Mentinere-Progresare-Valorificare:
Certificari.
Plan de afaceri.
Managementul total al calitatii.
Dinamica permanenta de imbunatatire continua.
Audituri.
Nu slabiti eforturile si progresati!
Priviti si ceea ce se intampla in afara organizatiei.
Demonstrarea permanenta a vointei managerului general de a obtine calitatea totala.